Пятница 26.04.2024    ||   Приветствую Вас Гость   |  RSS  |  Регистрация   |   Вход
Главная » 2014 » Январь » 15 » ХІІІ Міжнародний дитячий турнір "Кубок ФК "Адреналін" м. Луцьк
13:32
ХІІІ Міжнародний дитячий турнір "Кубок ФК "Адреналін" м. Луцьк
    Зимові канікули вихованці ДЮФК «Лідер» не відпочивали, а приймали участь в футбольних змаганнях. В той час як перша команда ДЮФК «Лідер» впевнено перемогла в першості області з футболу серед спортсменів 2005 року народження, друга команда відправилась до міста Луцьк.
    В період з 9 по 11 січня в Луцьку на майданчиках СК "Арена Спорт" спортивно-оздоровчого комплексу "Адреналін Сіті" відбулися матчі ХІІІ Міжнародного дитячого футбольного турніру "Кубок ФК "Адреналін". Змагання проходили в трьох вікових категоріях: 2003, 2004 та 2005 років народження. Серед спортсменів 2005 року народження приймало участь 10 команд.
    А саме: «Денді" (Луцьк), "Карпати" (Львів), "Адреналін" (Луцьк), "Лідер" (Кіровоград), ДЮСШ №2 (Луцьк), ФК "Мінськ 05" (Мінськ, Білорусь), ФК "Люблинець"(Люблинець), ФК "Мінськ 06" (Мінськ, Білорусь), "Кагул" (Кагул, Молдова), «Прем'єр-Нива" (Вінниця).
    Перший етап розділив команди на дві групи по 5 команд. Дві кращі команди груп мали боротися за медалі турніру за системою "плей-офф".
    В першій грі кіровоградці змагались з однолітками з ФК "Мінськ 05" (Білорусь). Дебютна гра з перших секунд стала захопливим видовищем. Висока швидкість, напружена боротьба на кожній ділянці ігрового поля відразу встановила високий темп змагань!!! Вихованці І.К.Хмельницького пропустили гол першими, проте практично відразу відповіли спочатку пострілом в штангу, а потім відмінним проходом захисника Крайнюка Тараса і влучним завершальним пострілом Михайлова Богдана. І хоч гра наших хлопців в завершені поєдинку була більш переконливою, на останніх секундах Влад Бакуменко ледве стримав постріл футболістів з Мінська, і допоміг йому винести з лінії воріт захисник Тарас Крайнюк.
    Результат першої гри ФК «Лідер» - ФК «Мінськ 2005» - 1 - 1.
    Друга гра звела ФК «Лідер» з однолітками з ФК «Нива» м.Віниця. Вінничани не змогли витримати заданого кіровоградцями темпу і після голу Михайлова Богдана, та серії з двох забитих голів та результативного прострілу у виконанні Головко Максима, що привів до автоголу, рахунок став 4-0. Після цього гравці з ФК «Нива» забили 1 гол. Кіровоградці Міщенко Михайло, Терещенко Ігор, Качарава Давид докладали максимум зусиль для збільшення переваги та здобуття важливих голів. А останню крапку в цій грі поставили Денис Заліський, який влучним пасом вивів Довгополюка Івана на ворота суперника, який вдало завершив атаку.
    Результат другої гри ФК «Лідер» - ФК «Нива» м.Віниця - 5 - 1.
    Третя гра ФК «Лідер» звела з ФК "Кагул" (Кагул, Молдова). Вихованці молдавського футболу виявились міцним горішком для кіровоградців. Особливо відзначимо гравця за №8, який завдавав найбільше клопоту нашій обороні. Як наслідок його гри ми пропустили гол. Відповіли голом Дениса Заліського з пасу Тараса Крайнюка. А після цього молдаванам щастило більше. Потужною фігурою у молдован був і їх воротар, який брав такі м’ячі, які здавалось мали 100% бути в воротах. Особисто я нарахував ще 5 голевих моментів, де воротар молдован з ударами справився.
    Результат третьої гри ФК «Лідер» - ФК «Кагул» - 1 – 4.
    В четвертій і останній грі в групі кіровоградці зійшлись в футбольному двобої з командою, яку вважали фаворитом нашої групи, тренер якої є депутатом міської Ради м.Луцьк, - ФК «Денді». На початок гри в наших суперників вже було 7 набраних очок. І вони займали перше місце в групі. Відразу скажу, що ця гра стала за думкою організаторів кращою грою групи Б. Такої температури протистояння вже і в півфіналах і фіналах ми не побачили. Розуміючи деяку вікову перевагу господарів турніру, врахувавши відмінну гру №10 з Луцька, кіровоградці вдало налаштувались на поєдинок. В цій грі без перебільшень відмінно зіграв на останній лінії Влад Бакуменко, витягнувши в другій половині другого тайму фактично «мертвий» м’яч з кута воріт. Відмінно зіграли в захисті Тарас Крайнюк і свою найкращу гру продемонстрував Назаренко Назар. В середині поля персонально з 10-кою луччан відпрацьовував Михайлов Богдан, та самовіддано боровся Терещенко Ігор. Тут батьки наочно змогли оцінити роботу тренера Ігоря Хмельницького, яка проявилась у майстерності наших вихованців на кожній позиції. Результативним початком перемоги над суперником став прохід правим флангом Максима Головко, що привів до кутового. Максим влучним пострілом з кутового знайшов руку захисника ФК «Денді», після чого м’яч опинився в сітці воріт - 1 – 0. Другий гол став просто подвигом Ігоря Терещенко, який в зіткненні з воротарем суперника встиг загнати м’яч у ворота, після чого масивний воротар суперника в падінні на нашого невеликого зросту Ігоря ледь не зламав йому носа… Боротьба стала реальною до крові… 3-й гол в грі красиво забив Михайлов Богдан.
    Результат четвертої гри ФК «Лідер» - ФК «Денді» - 3 - 0.
    За рахунок перемоги над ФК «Денді» наша команда при рівній кількості набраних очок піднялась на друге місце в групі:
        Група "Б":
1."Кагул" (Кагул, Молдова) - 9,
2."Лідер" (Кіровоград) - 7,
3."Денді" (Луцьк) - 7,
4.ФК "Мінськ 05" (Мінськ, Білорусь) - 5,
5."Прем'єр-Нива" (Вінниця) – 0.
        Паралельно відбувались поєдинки в групі А. В цій групі матчі привели до наступного результату:
1.ФК "Мінськ 06" (Мінськ, Білорусь) - 10,
2.ДЮСШ №2 (Луцьк) - 9,
3."Карпати" (Львів) - 6,
4."Адреналін" (Луцьк) - 3,
5.ФК "Люблинець" (Люблинець) – 1.
    В півфіналі ФК «Лідер» зустрілись з командою, що стала відкриттям цього турніру - ФК «Мінськ 06», єдиною командою у цій віковій категорії, яка не зазнала жодної поразки в основний час на протязі всього турніру; навіть майбутніх переможців турніру - команду луцької ДЮСШ №2 - юні мінчани обіграли, але лише на груповому етапі змагань.
    Півфінал ФК «Лідер» - ФК «Мінськ 06» видався досить складним. Було менше швидкостей, про те багато боротьби. Вихованці Мінська показували грамотну дорослу гру, переважаючи в першому таймі… Досягли, як наслідок, переваги в 2 м’ячі. Після цього тренер кіровоградців дещо зумів підсилити настрій на гру ФК «Лідер», знову відзначився ефектно забитим голом Максим Головко… Про те результат гри 3-1 на користь футболістів з Мінська… І ФК «Лідер» мав знову грати з «Кагулом» з Молдови в матчі за третє місце.
    В грі за 3 місце кіровоградці програли з рахунком 2-5. Програючи три м’ячі, наші хлопці влучними ударами зі штрафних захистниками Назаренко Назаром та Крайнюком Тарасом, довели рахунок до 2-3. Про те в завершенні пропустили ще двічі.
    4 місце серед 10 команд є безумовно досягненням для другої команди ФК «Лідер», для якої це лише третій турнір, в якому юні футболісти приймали участь.
    Дуже приємним фактом для команди стало те, що виступ кіровоградців на турнірі сподобався організаторам турніру, саме тому капітан команди Крайнюк Тарас отримав відзнаку – «кращий захисник турніру»!!!

        P.S. Приведу дослівно слова організаторів турніру: «…варто відзначити надзвичайно рівний підбір учасників турніру, завдяки чому більшість матчів проходили у напруженій боротьбі, а їх результат залишався непередбачуваним до останньої секунди. Через однакову кількість набраних очок кількома командами, для визначення півфіналістів довелось використовувати додаткові показники. ... такого турніру у нас ще не було!...»

    Головко Александр
Просмотров: 1510 | Добавил: MIKTTD | Рейтинг: 3.5/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
    Кировоградская областная детская общественная организация «Детско-юношеский футбольный клуб «Лидер»